Помощь - Поиск - Пользователи - Календарь
Полная версия: Спорт в Кировограде
Форумы HomeNet.kr.ua > Увлечения > Спорт
Страницы: 1, 2, 3
Sheva
Календарь игр ФК "Зирка"

В 1-м туре 15-го первенства Украины по футболу среди команд второй лиги

1тур. 6 августа. субота. "Днестр"(овидиополь) vs "Зирка"
2тур. 20 августа. субота. "Ялос"(Ялта) vs "Зирка"
3тур. 27 августа. субота. "Зирка"vs ФК"Севастополь"
4тур. 4 сентября. восресенье. "Энэргия"(Южноукраинск) vs "Зирка"
5тур. 10 августа. субота. "Зирка" vs "Кривбас-2"(Кривой Рог)
6тур. 17 сентября. субота. ФК "Бершадь"(Бершадь) vs "Зирка"
7тур. 24 сентября. субота. "Зирка" vs "Единство" Плиски
8тур. 1 октября. субота. "Химик"Красноперекопск vs "Зирка"
9тур. 9 октября. воскресенье. "Зирка" vs МФК"Николаев"
10тур. 15 окября. субота. ФК"Кристал"(Херсон) vs "Зирка"
11тур. 22 октября. субота. "Зирка" vs ПФК"Олександрия"
12тур. 29 октября. субота. "Горняк"(Кривой Рог) vs "Зирка"
13тур. 5 ноября. субота. "Зирка" vs "Титан"(Армянск)
14тур. 13 ноября. воскресенье "Рось"(Белая Церква) vs "Зирка"
15 тур. 19 ноября. субота. "Зирка" vs "Олком"(Мелитополь)
Гном
я слышал что Звезда будет играть 1 августа в Чемпионате Украины ... 1/32 финала ... против .. . "Энэргии"(Южноукраинск) !! это правда ? huh.gif
Sheva
Цитата (Гном @ 30.07.2005 - 12:38)
я слышал что Звезда будет играть 1 августа в Чемпионате Украины ... 1/32 финала ... против .. . "Энэргии"(Южноукраинск) !! это правда ?  huh.gif

Да, ты прав как никогда!!! biggrin.gif Посмотрим как сыграет наша команда под новым руководством!!! smile.gif
Гном
классно ... теперь будем наблюдать как наша команда продвигается в Кубке Украины ... интересно до какого этапа мы дотянем ? blink.gif
Actepix
КТО ЗНАЕТ КАК ЗВЕЗДА СЫГРАЛА!
Aligator
Я думаю нужно зделать спортивный турнир между Homenet vs Elitenet?!
NIKI
Не реально кто-то знает как Звезда в Кубке сыграла я до сих пор нет. sad.gif В Чемпионате после 4 туров у первых двух команд 12 очков а у Звезды и еще одной команды по 10. Извините что без названий просто забыл)))
Sheva
Цитата (Aligator @ 17.09.2005 - 07:03)
Я думаю нужно зделать спортивный турнир между Homenet vs Elitenet?!

Поддерживаю! smile.gif Было бы неплохо поиграть и посражаться в футбольчик! Или в ещё какие-то виды спорта!
Гном
Цитата (Sheva @ 18.09.2005 - 22:04)
Поддерживаю! smile.gif Было бы неплохо поиграть и посражаться в футбольчик! Или в ещё какие-то виды спорта!

тож согласен ))
Antin
Цитата
Поддерживаю!  Было бы неплохо поиграть и посражаться в футбольчик! Или в ещё какие-то виды спорта!

Было бы неплохо,только кто захочет играть?
Гном
Цитата (Antin @ 16.10.2005 - 12:15)
Было бы неплохо,только кто захочет играть?

.. желающих найдем ))
Nederlander
Найдите сначала.. Это вы сейчас так все за футбольчик, за футбольчик... А как играть - то у кого работа, у кого учёба, у кого нога болит или ещё что-то.
ScatmaN
В мене спорт ето тнатольний тенис он мне нравитса!!! sm_devil.gif Кировограде тренировки проводятся в ДЮСШ№ 3!
С собой нада спортивную форму и инвентарь! обязательна сменная обувь!!
с вами лично может потренироваться КМС "хВосТ" .....но это отдельны разговор!!! Да и ещё тренировки во вторник и четверг с 16:00 до 18:00!!! Ну знаете Рик, я совневаюсь, что вы хотя бы имеете представления о игре "пинг-понг"!
Вы очевидно имели ввиду настольный теннис, так вот, всё о настольном теннисе читайте сдесь beach.gif
4ok
Цитата (Aligator @ 17.09.2005 - 07:03)
Я думаю нужно зделать спортивный турнир между Homenet vs inet?!

Ну ето будет не реально...Вы только представте как мы у них вырвем?!? sm_lol2.gif
ScatmaN
QUOTE (Rik @ Nov 8 2004, 11:10 AM)
Привет всем!
А поиграть в Пинг-понг где-нибудь можно в Кировограде? Интересуют спортзалы и компания. Я просто любитель, но очень люблю эту игру. Хотя и подучится хотелось бы.

Ну знаете Рик, я совневаюсь, что вы хотя бы имеете представления о игре "пинг-понг"!
Вы очевидно имели ввиду настольный теннис, так вот, всё о настольном теннисе читайте сдесь sm_good.gif
Гном
Цитата (4ok @ 16.10.2005 - 19:27)
Ну ето будет не реально...Вы только представте как мы у них вырвем?!? sm_lol2.gif

ха ха .. не говори "оп" пока не перепрыгнеш ! ) ты на 100% уверен в своих силах ? happy.gif
CBoLo4b
Что же случилось с нашей командой. Нецужели не нашлось спонсоров чтобы удержать команду в какойто второ лиге? и Куда подевались все игроки "Зирки"?

* Больше не создавай две одинаковые темы! с Ув. Модер smile.gif
Gavrik
Скажи а зачем надо было создавать 2-е одинаковые темы???
ZiDaNe
Не чем платить игрокам.Спонсоры поняли,что ето ето не выгодный для них бизнес.Игроки все порозходились,а администрация не смогла их удержать,так как не было средств.
Гном
:
(Gavrik @ 18.08.2006 - 13:50 pm) *

Скажи а зачем надо было создавать 2-е одинаковые темы???

happy.gif какие еще одинаковые темы ??

з.ы. в тему : что еще могло случится с командой которую перестали спонсировать ? smile.gif
Gavrik
:
(Гном @ 18.08.2006 - 15:02 pm) *

happy.gif какие еще одинаковые темы ??
з.ы. в тему : что еще могло случится с командой которую перестали спонсировать ? smile.gif

Гном он создал был сначало две одинаковые темы.Я в спорт захожу очень часто, так что всё видел.Походу уже кто-то удалил...
NAVIGATOR
Хоча б правильно тему написав, а то "...в не футбола" - треба "... вне футбола..."
Зірка обанкротилась-споганилась... Я давно вже не ходив на стадіон- бо знаю, там футбола не буде sad.gif
CBoLo4b
А шо ети игроки, которые были в "Зирке" даже не перешли в какието команды?
ZiDaNe
:
(CBoLo4b @ 18.08.2006 - 21:25 pm) *

А шо ети игроки, которые были в "Зирке" даже не перешли в какието команды?

Ну конечно попереходили!?Подумай сначало сам,а потом задавай тупые вопросы. rolleyes.gif
Например:Симагулов(8-ой номер)переехал,по-моему,в Белую Церкву..если я не ошибаюсь ето команда
"Рось".
CBoLo4b
Ну слава Богу шо хоть игроки в футболе остались
AxeL
Как я слышал то спонсоры появились но было уже поздно, нельзя было подать заяву!
Vadya
Влада не дала команді гроші на подання заявки до другої ліги (треба було 30000). Але команда зберіглася і буде грати на чемпіонат міста! http://zirka.fanat.com.ua/
STEEL-HbIu
Кому нужна Зирка во второй лиге ?? цирк ,обласной центр а команда оцтой лучше вооще что бы ее не было Мясоооооооооооооооо
Vadya
:
(STEEL-HbIu @ 19.08.2006 - 11:34 am) *

Кому нужна Зирка во второй лиге ?? цирк ,обласной центр а команда оцтой лучше вооще что бы ее не было Мясоооооооооооооооо

Ти помиляешся! Ти просто не знаеш, що таке фанатіти.
CBoLo4b
Футбол существует чтобы в него играть, а не фанатеть. Иди на улицу и по фанатей во дворе. А "Зирка" приходится кировоградской власти в убыток.
Fuzzy
:
(CBoLo4b @ 20.08.2006 - 20:50 pm) *

Футбол существует чтобы в него играть, а не фанатеть. Иди на улицу и по фанатей во дворе. А "Зирка" приходится кировоградской власти в убыток.

гыыыы... А когда она приносила прибыль??? crazy.gif
З.Ы.: Лучше пусть в убыток, но чтоб толк был.
CBoLo4b
:
(Fuzzy @ 20.08.2006 - 20:55 pm) *

гыыыы... А когда она приносила прибыль??? crazy.gif
З.Ы.: Лучше пусть в убыток, но чтоб толк был.

Приносила тогда, когда играла в Высшей лиге.
mazik
Если б у Нас в городе был норм поле для пейнтбола!!!
Я раньше играл в него правдо спорт класный но и болезненый!
дается защита токо на лицо и тело а на руки нету!
После моря я приехал в Синяках sm_lol1.gif
Garnenka
народ, а где у нас теннис находиться??
Sheva
:
(Garnenka @ 23.08.2006 - 19:11 pm) *
народ, а где у нас теннис находиться??

Спортивный клуб "ГАНДИКАП",возле бейсбольного стадиона на Яновского smile.gif

Garnenka
:
(Sheva @ 23.08.2006 - 19:16 pm) *

Спортивный клуб "ГАНДИКАП",возле бейсбольного стадиона на Яновского smile.gif

пасиб..ток я надеялась где-то в центре! )) все ровно спасибо! думаю теннис может мне заменить фитнес)
СтРеЛеЦ
good.gif В НАШЕМ городе помимо массовых видов спорта неплохо развиваются индивидуальные виды:
Борьба ДЗЮДО и ГРЕКО-РИМСКАЯ!
-ТАК 9-10 вересня в спортивному комплексі "ЗІРКА" об 11 годині відбудеться турнір по ДЗЮДО серед юнаків та дівчат на призи олімпійського чемпіона, Заслуженого майстра спорту СРСР С.Новікова. та Всеукраїнський турнір серед жінок з виконанням нормативу майстра спорту УКРАЇНИ.
У змаганнят візьмуть участь найкращі дзюдоїсти із понад 18 регіонів УКРАЇНИ!
*
16-17 вересня на спортивній базі Кіровоградського державного технічного університету проходитиме IV Міжнародний турнір з греко-римської боротьби пам"яті чемпіона світу, видатного кіровоградського борця-важковаговика Данила Посунька.
Участь у турнірі візьмуть найкращі атлети з Білорусії, Молдови, Придністров"я, Россії та України.
-Початок змагань о 10 годині.

Приходите все кто неравнодушен к спорту!
Alexei
Насчет бейсбола Шева правду сказал. Мы каждый год ездим на чемпионаты европы и занимаем там как минимум призовые места,а то и выигруем. А на Украине мы вообще всегда первые! Трешы бесплатные, еще и премиальные платят за выиграные игры. Я уже КМС в 14 лет, в следующем году мастером стану, и в Италию заберут тренироваться и учиться.

ЗЫ: Зирка как вышла в норм команды так сразу купила автобус крутой,забабахала стадион,гостинницу для приезжых,в общем прозаложили все деньги. А потом вылетели с высшей лиги и решили не напрягаться и на все забить. Теперь команду можна только с ветеранов или малолеток делать.
ФрукТайм
а дё у нас в Кироваградё находитса Футбол ???
СтРеЛеЦ
cool.gif ФрукТайм, если ТЫ серьёзно, то в СК "ЗВЕЗДА" и на "ПИОНЕРЕ".
Serenity
спорт в Кировограде )) ето не приемущественно не перспективно .. ненавижу кировоград хотя сам тут живу !! sad.gif ohmy.gif
Gavrik
:
(CBoLo4b @ 20.08.2006 - 20:50 pm) *

Футбол существует для того чтобы в него Играть,Фанатеть и т.п..Есть люди которые не умеют или не любят играть в футбол, но у них есть любимая команда за которую они могут отдать всё(ет я так символически).Так что Футбол существует для Всего!!!Для того чтобы в него играть,Его Любить,Фанатеть, на него Ставить ставки и т.п..Ети качества восприятие футбола малоли кому помешали

:
(Serenity @ 30.09.2006 - 11:38 am) *

спорт в Кировограде )) ето не приемущественно не перспективно .. ненавижу кировоград хотя сам тут живу !! sad.gif ohmy.gif

Что ты говориш.Если человек сильно захочет у него спорт будет и перспективным и приемущественым.Вот к пример футболист "Русол" который играет за Днепр. Он же воспитаник Кировоградской звезди.Он хорошо показал себя на ЧМ 2006 за Украину.
Так что в Кировограде со спортом ещё не так всё запущенно.... wink.gif
Serenity
:
(Gavrik @ 30.09.2006 - 11:52 am) *

Футбол существует для того чтобы в него Играть,Фанатеть и т.п..Есть люди которые не умеют или не любят играть в футбол, но у них есть любимая команда за которую они могут отдать всё(ет я так символически).Так что Футбол существует для Всего!!!Для того чтобы в него играть,Его Любить,Фанатеть, на него Ставить ставки и т.п..Ети качества восприятие футбола малоли кому помешали
Что ты говориш.Если человек сильно захочет у него спорт будет и перспективным и приемущественым.Вот к пример футболист "Русол" который играет за Днепр. Он же воспитаник Кировоградской звезди.Он хорошо показал себя на ЧМ 2006 за Украину.
Так что в Кировограде со спортом ещё не так всё запущенно.... wink.gif

та перестань если у него батя депутат или полковник и ему памагли то ето незначит что каждому настойчивому спортсмену улыбнеться такой шанс !! ohmy.gif
Gavrik
:
(Serenity @ 30.09.2006 - 15:34 pm) *

та перестань если у него батя депутат или полковник и ему памагли то ето незначит что каждому настойчивому спортсмену улыбнеться такой шанс !! ohmy.gif

Кто ищет тот всегда найтёт.....Кто стремится к своей цели, тот всегда прийдёт к ней.... wink.gif
Joga-Bonito
Русол красавец хорошый игрок , я уверен что он добился славы , своим трудом ! Что вы имеете против него чудак вошел в историю как забившый 1-вый гол за сборную Украины на чемпионатах мира!
Serenity
:
(Gavrik @ 30.09.2006 - 14:39 pm) *

Кто ищет тот всегда найтёт.....Кто стремится к своей цели, тот всегда прийдёт к ней.... wink.gif

до пенсии успеет ыггы
СтРеЛеЦ
good.gif немного истории о кировограде спортивном:

"Місто над сивим Інгулом" Заслужені… І просто спортсмени

Зачатки спортивного виховання молоді у місті над Інгулом треба віднести до 1859 року, коли у Єлизаветграді було відкрито офіцерське кавалерійське училище. У ньому, крім інших дисциплін, викладалися фехтування на рапірах, шпагах і шаблях, а також гімнастика, верхова їзда, вольтижування. Тому випускники училища були не тільки вправними кіннотниками та гімнастами, а й вміло володіли холодною зброєю на рівні сучасних майстрів спорту. Пізніше при училищі були організовані Товариства стрільців із вогнепальної зброї та велосипедистів, до яких приймали не лише курсантів училища, а й учнів інших навчальних закладів. Для занять цими видами спорту у Ковалівському парку був обладнаний стрілецький тир та велодром. Кінний та велосипедний спорт у ХІХ-му та початку ХХ ст.ст. були особливо популярні у нашомі місті. Про це свідчить велодром, відкритий поблизу міського парку (тепер на тому місці знаходиться база спортивного товариства "Спартак" та вулиці Яновського) та іподром у північній частині міста біля залізниці (тепер частина вулиць Маланюка та Полтавської). У 50-і роки ХХ ст., коли ця місцевість почали інтенсивно забудовувати, іподром перенесли на вулицю Андріївську (тепер на тому місці Колгоспний ринок). На ньому, крім кінних змагань, проводилися й мотоциклетні на гарових доріжках, причому - на найвищих рівнях: Республіканському й Всесоюзному. Фізичний гарт молодь одержувала не лише у кавалерійському училищі. У 1870 році у місті відкрито земське вище реальне училище. При ньому діяв гімнастичний зал з багатьма спортивними снарядами, у дворі знаходився спортивний майданчик з тенісними кортами, пристосуваннями для гри у кеглі, городки (скраклі). Пізніше в училищі була відкрита секція із занять фехтуванням. Заняття фізкультурою прирівнювалося до всіх інших предметів, ті учні, які мали незадовільні оцінки з фізкультури, не одержували документ про освіту. Міська влада теж приділяла належну увагу фізичному вихованню мешканців. Поряд з велодромом було обладнано майданчик для спортивних ігр, який діє до цього часу. Ще один велодром відкрили на Макіївському бульварі. Спортивний майданчик був обладнаний на вулиці Олексіївській (тепер на цьому місці знаходиться стадіон "Зірка"). На початку ХХ ст. у Єлизаветграді з'явився футбол. Культивувати цю гру почали, ймовірно, у 1907 році англійські підприємці брати Ельворті - на заводі, ними заснованому, працювало багато спеціалістів, уродженців туманного Альбіону. Англійці створили кілька команд, до них входило чимало місцевих жителів - робітників підприємства. У 1922 році з цих випробуваних хлопців-футболістів при робітничому клубі були організовані дві команди заводів "Червона зірка" та "Червоний профінтерн", які на той час складали одне підприємство. У місті утворилися команди залізничників та кавалерійського училища. Той рік вважається часом виникнення футбольної команди "Зірка", яка тепер грає у вищій лізі вітчизняного футболу. Восьмидесятилітній шлях команди був устелений і трояндами, і колючками. Вона кілька разів змінювала назву, завойовувала різні титули і кубки, не один рік боролася за путівку до команд майстрів. Це зрештою вдалося зробити команді "Торпедо" у 1958 році. Її включили у змагання на першість СРСР серед команд класу "Б" і дали назву "Зірка". У цій лізі команда завжди знаходилася серед лідерів, вона мала міцний склад. У її колективі грали відомі у місті футболісти Віктор Третяков, Геннадій Рудинський, Юрій Горожанкін, Анатолій Кравченко, Віктор Філін, Віктор Квасов та багато інших віртуозів м'яча. Їх болільники боготворили. Слід відзначити, що Кіровоградський стадіон завжди належав і належить до найбільш відвідуваних футбольних спортивних споруд країни, у відсотковому відношенні він не поступається Києву, Одесі, Львову. Футбольну команду "Зірка" справедливо називали кузнею кадрів футбольних талантів. Адже на її полі виросли зірки першої величини радянського і українського футболу заслужені майстри спорту Валерій Поркуян, Володимир Веремєєв, Вадим Євтушенко, Михайло Михайлов. Зусиллями послідовників і вихованців майстрів старшого покоління футбольна команда "Зірка" вдруге виборола право грати у вищій лізі українського футболу. Команда виступає на стадіоні, який теж носить назву "Зірка". Ця спортивна споруда, як вже зазначалося, існувала ще з кінця ХІХ століття. Але дійсно стадіоном вона стала у 1934 році, коли під керівництвом голови правління товариства "Динамо" Дмитра Медведєва стадіон капітально перебудували, потім це робили ще кілька разів, а до 250-річчя від днязаснування міста він постав перед глядачем у оновленому вигляді і увійшов до числа кращих стадіонів країни. Спортивну славу місту над Інгулом приносять не лише футболісти. Ще у 1916 році гучно прозвучало ім'я борця Данила Посунька. Він став чемпіоном світу і одночасно легендою. Данило виходив на борцівський килим з такими уславленими богатирями, як Іван Піддубний, Іван Заїкін, Іван Шевякін: разом вони здобували славу українському і російському спорту. Данило Посунько був одним із наставників і друзів видатного штангіста сучасності, прапороносця на п'ятнадцятих Олімпійських іграх у Хельсінкі киянина Якова Куценка. А ще раніше уславлений атлет працював інструктором з боротьби у Єлизаветградському юнкерському училищі. Одним із найдавніших видів спорту у місті є гімнастика. Зародилася вона, як вже відзначалося, ще з часів відкриття кавалерійської школи. На початку 20-х років минулого століття при ремісничому училищі на Вокзальній вулиці було відкрито гімнастичний клуб. Не одне покоління кіровоградських гімнастів мріяло про найвищі досягнення у цьому виді спорту. І ось мрія збулася - 1990 року вихованка місцевої ДЮСШ олімпійського резерву Олеся Дудник стала чемпіонкою світу, заслуженим майстром спорту. Досягнення Олесі повторив пізніше вихованець Кіровоградської ДЮСШ олімпійського резерву Руслан Мезенцев. Живуть у місті над Інгулом і давні традиції велоспорту. Одним з найсильніших велосипедистів світу є заслужений майстер спорту Олімпійський чемпіон Олександр Симоненко. Рішенням сесії міської ради від 23 липня 2003 року видатному спортсмену присвоєно звання "Почесний громадянин міста". Останніми роками кіровоградські атлети добиваються значних успіхів у інвалідському спорті. Юрій Андрюшин - чемпіон світу з плавання, Олег Мунц - дворазовий срібний призер зимових Параолімпійських ігор з лижних гонок. Майстром спорту міжнародного класу з легкої атлетики серед спортсменів-інвалідів є Алла Мальчик, торік нагороджена орденом княгині Ольги ІІІ ступеня. За цими досягненнями бачиться копітка, уміла робота керівників спортивних організацій. Серед них заслужені працівники фізичної культури і спорту Олександр Березан та Михайло Гасман. У п'ятнадцяти дитячо-спортивних школах міста працюють тридцять заслужених тренерів України список яких очолює перший володар високого титула Микола Романенко (боротьба, нині покійний). Вони виховали більше двадцяти заслужених майстрів спорту, зокрема Едуард Нечай - чемпіонку світу Олесю Дудник.; Микола Сушко – чемпіонку світу з боротьби САМБО Юлію Куницьку. Завдяки таким ентузіастам і фахівцям росте зміна спортсменам-ветеранам.
СтРеЛеЦ
good.gif МУЗЕЙ СПОРТИВНОЇ СЛАВИ КІРОВОГРАДЩИНИ

Народний музей спортивної слави Кіровоградщини, що знаходиться у СДЮШОР “Надія”
Очолює цей неординарний, один із двох в Україні, музей із 2000 року Володимир Антонович Жученко. Нинішній директор музею безпосередньо причетний до побудови спортшколи, де його розміщено. Починаючи з 1958-го року працював головою обласного спорткомітету (до 1974). У шістдесятих роках першим секретарем обкому компартії було призначено Миколу Кириченка (колишнього першого секретаря ЦК комсомолу України), який пристав на ініціативу Володимира Антоновича збудувати у місті спортшколу (на той час існувала лише одна — на вулиці Леніна). Однак зробити це було складно: діяла заборона на побудову приміщень спортивних та культурних установ, пов’язана з нагальною необхідністю відновлення поруйнованого війною промислового потенціалу країни. Дозвіл на таке будівництво можна було отримати лише від Ради Міністрів СРСР. Та стали у нагоді давні зв’язки. Керівником Держбуду СРСР на той час був Гнат Новіков — депутат Верховної Ради СРСР від нашої області, який до того ж колись керував будівництвом КремГЕСу. Саме там він і зустрічався з Володимиром Жученком. До того ж із проханням посприяти отримати дозвіл на будівництво школи до нього звернувся й Микола Кириченко. Завдяки всьому цьому дозвіл було отримано. Школу зводили протягом десяти років (1964-1974 рр.) за кошт місцевого бюджету.
Ось таким чином нинішній директор музею став одним із фундаторів школи, в якій із часом постала спортивна експозиція.
Музей
Ініціатором його створення був начальник облспортуправління Олександр Березан. Цю ідею він оприлюднив 1997 року. Тоді ж, першого вересня, музей було відкрито. Розпочинала формувати й поповнювати експозицію перший директор Лариса Смирнова. До цієї роботи залучали спортсменів-ветеранів, голів районних та обласних спортивних організацій, товариств, видатних спортсменів, усіх охочих докласти рук до створення оречевленої історії розвитку спорту на Кіровоградщині.
Зараз тут зберігається близько півтори тисячі експонатів — фото, кубків, альбомів, медалей, прапорів, публікацій та інших речей, пов’язаних зі спортом. Протягом року сюди приходять оглянути експозицію й послухати розповідь Володимира Антоновича три-три з половиною тисячі осіб. Це вихованці спортивних шкіл, учні загальноосвітніх шкіл, старші за віком люди, батьки тих дітей, що займаються у СДЮШОР “Надія”. Екскурсія доволі великим залом триває сорок хвилин, протягом яких перед відвідувачами постає повна завзяття, пристрастей столітня історія розвитку спорту на наших землях. Хоча це й не легко здійснити віртуально, та ми з вами також спробуємо це зробити.
Отже, перші експонати розміщені навіть не в самому музеї, а у вестибулі третього поверху школи, в якій він розмістився. На стінах — чимало стендів зі знімками багатьох видатних спортсменів, тренерів Кіровоградщини. Це своєрідний пролог до того, що знаходиться за дверима з надписом над ними: “Народний музей спортивної слави Кіровоградщини”. Основний матеріал зберігається у скляних шафах, кожна з яких присвячена певному товариству чи періодові. Серед різних предметів знаходяться й об’ємні анотації, в яких докладно розказано про період чи товариство. Речі за склом — найрізноманітніші. Серед них і посудина, привезена з Мельбурна, для здавання аналізів на допінг; і призи-бюсти за спортивні досягнення ще початку позаминулого століття; і справжній костюм (зі шпагою) фехтувальника, що належав нашому видатному тренерові Анатолієві Грабару...
В одній із шаф — фото чемпіона світу (Париж) 1903 року Захара Ялова з Новогеоргіївська, учасника Олімпійських ігор у Стокгольмі (1912 рік) Микити Сокура із Хмелевого, чемпіона світу (1916 рік) Данила Посунька з нинішньої кіровоградської Лелеківки (усі — борці) та інших не менш визначних земляків. На шафах і стендах — назви, що відображають їхній вміст: “СДЮШОР “Надія”, “Облспортуправління”, “Інваспорт”, “Герой СРСР, лижник Валерій Верхоланцев (голова обласної ради зі здавання нормативів ГПО)”, “Буревісник”, “Колос”, “Кращі вчителі фізкультури навчальних закладів Кіровограда”, “Динамо”, “Факультет фізвиховання КДПУ”, “З історії спорту”, “Спорт до 1941 року”, “Спортсмени воєнного часу”, “Спорт післявоєнного періоду”. Доповнюють усе це — численні альбоми з фотоматеріалами, публікаціями, грамотами. А над шафами та стендами — прапори спортивних товариств з надписами: “Гарт”, “Авангард”, “Колос”, “Україна”, “Спартак”, “Динамо”, “Трудові резерви”, “Буревісник”. Чимало експонатів та стендів розповідають про участь наших спортсменів на олімпіаді в Сіднеї, про роботу тренерів із Кіровоградщини за кордоном.
Усе зібране в музеї — не лише ілюстративний матеріал до розповіді, а й матеріал, на основі якого студенти факультету фізичного виховання КДПУ пишуть свої курсові роботи. Для них, до речі, часом знайомства із музеєм стає перше вересня: цього дня кожного року тут проходить перша студентська пара першокурсників. Тут вони дізнаються про минуле й сучасне спорту тієї землі, на якій їм випала честь навчатися.
Гном
ггг конечно зевзды бывают везде ... оносительно нашего города это такие футболисты Украинской высшей лиги , как Андрей Русол , Сергей Назаренко (оба из Днепра) и еще третий вратарь сборной Украины на ЧМ 06 Пьятов ... непомню только где играет ... воттакие дела .. drinks.gif
Furtsel
QUOTE:
(ФрукТайм @ 28.09.2006 - 19:12 pm) *

а дё у нас в Кироваградё находитса Футбол ???

в Сорткомплексе "Зірка"!, туда можншь податся! biggrin.gif

QUOTE:
(Joga-Bonito @ 30.09.2006 - 15:03 pm) *

Русол красавец хорошый игрок , я уверен что он добился славы , своим трудом ! Что вы имеете против него чудак вошел в историю как забившый 1-вый гол за сборную Украины на чемпионатах мира!

Он когда пришёл на тренировку в первый раз, мой тренер говорит,что даже подсекнуть немог...А когда забил первый гол на чемпионате, то его отец звонил моему тренеру и благодарил его!Вот это я понимаю уважение! good.gif
Это "текстовая" версия, возможен просмотр только основного контента. Для просмотра полной версии этой страницы, пожалуйста нажмите сюда.
Invision Power Board ©